Waarom kiezen voor Kusadasi ?

Plaats

Kusadasi (Vogeleiland) is gevestigd aan de Egeïsche kust ongeveer 90 km ten zuiden van Izmir en is de op twee na grootste stad in Turkije. De stad is makkelijk te bereiken via twee belangrijke luchthavens: Izmir (ABD) op 85 km afstand en Bodrum (BVJ) op 155 km.


De Cruisehaven

Kusadasi beschikt over een internationale passagiershaven en is gastheer voor gemiddeld 2.400 schepen per jaar. Hieronder zijn veel prominente en bekende rederijen van over de hele wereld waaronder de beroemde Q.E.II en ook de Grand Princes die tot de grootste rederijen ter wereld behoren.


De Jachthaven

De prestigieuze jachthaven heeft een capaciteit om ongeveer 1.500 boten per jaar te dienen.


De blauwe vlag, zandstranden & sporten van het water

Er is 20 kilometer met blauwe vlaggen gemarkeerd zandstrand. De warme blauwe zee is zeer geschikt voor allerlei soorten watersport zoals jet skiën, parasailen, vissen, duiken en vele andere activiteiten.


Historie

Kusadasi is gevestigd in de nabijheid van alle belangrijke archeologische plaatsen in het Egeïsche gebied, onder andere Ephesus, het Huis van de Maagd Maria, Priene, Miletos, Didyma en Pamukkale.


Toerisme

Al meer dan dertig jaar heeft toerisme een sterke band met Kusadasi, wat als een klein vissersdorpje begonnen was. Vandaag de dag is het een belangrijke vakantiebestemming met een vast inwonertal van 95.000, dat tijdens de zomerse hoogtijdagen tot meer dan 750.000 groeit. Kusadasi biedt een uitgebreide keuze aan accommodatie met een totale capaciteit van 42.945 bedden. Men kan kiezen tussen 7 vijf sterren en 14 vier sterren hotels, vijf vakantiedorpen en talrijke andere toeristische onderkomens.


Waterparken

Kusadasi heeft drie water pretparken waar mensen van alle leeftijden zich dagenlang heerlijk kunnen vermaken, inclusief het Sealife Centrum met zijn leuke dolfijnen. Alle parken zijn makkelijk te bereiken met de gratis busdienst (dolmus) vanuit de stad en omringende gebieden.


Het klimaat

Met zijn lange droge zomers (gemiddelde 25C°) en zeer milde winters (gemiddeld 15C°) heeft Kusadasi één van de gezondste klimaten in Europa.


Het winkelen & het nachtleven in Kusadasi

Kusadasi is beroemd om zijn winkels, het kleurrijk en opwindend nachtleven en biedt een ruime keuze in de plaatselijke en internationale keuken. De stad heeft een enorme keuze aan winkels. Van lederwaren en tapijten tot sieraden en vele andere zaken; het winkelen is een ervaring op zich. Voor luchtvaart enthousiasten, is er op 15 km van Kusadasi een vliegveld dat een grote verscheidenheid aan activiteiten biedt.


Thermal Spa centrum in Davutlar

Davutlar, een rustig klein stadje met 6.000 inwoners in de winter en 35.000 in de zomer, ligt 15 kilometer van Kusadasi, op de weg naar het nationale park. Davutlar staat bekend om thermaal water. Thermaal water is een uitstekende kuur tegen bijvoorbeeld reuma of huidziekten. Davutlar heeft diverse thermale bronnen waar u een kuur kunt houden.