10 Redenen om een woning in Turkije te kopen

Toetreding tot de EU: Turkije doet er alles aan om te mogen toetreden tot de EU en heeft haar monetaire beleid sterk verbeterd. Daarom is het land sterk aan het moderniseren. De inflatie is fors afgenomen waardoor de economie sterk groeit. De Turkse munteenheid Lira is dankzij buitenlandse investeringen sterk. Ook het eigen woningbezit zal een sterke groei laten zien, omdat banken pas sinds kort een hypotheek op vastgoed verstrekken. Een lage rentestand zal die ontwikkeling nog eens versterken.

1. Unieke locatie
 • Strategische positie van kruispunten tussen het Oosten en het Westen, worden Europa en Azië
 • cultureel met elkaar verbonden;
 • Er zijn veel nieuwe, potentiële markten in het Midden-Oosten, Centraal Azië en Noordelijk Afrika;
 • Er is een mooie kustlijn van 7.000 kilometer en unieke historische plaatsen die tientallen millennia overspannen;
 • Het gebied is toegankelijk en beschikt over probleemloos vervoer;
 • Gateway van energiebronnen (aardgas en olie);
 • Er zijn sterke historische en culturele banden met andere landen in het gebied.

 • 2.Uitzonderlijk klimaat

  Het Westelijke en vooral het Zuidelijke deel van Turkije is bekend vanwege het meest gezonde klimaat van Europa met de lange zomers en milde winters. Daarnaast is het niveau van verontreiniging één van de laagste. Deze combinatie maakt dit gebied tot een ideale plaats voor vakantie of pensioen. De temperaturen vallen zelden onder 15 C° in Zuidelijke gebieden.


  3.Bevolking

  De Turkse bevolking is erg gastvrij, beminnelijk en harmonisch. U voelt zich al snel welkom en de oprechtheid is vaak hartverwarmend. De meeste mensen hebben een goed gevoel voor de Engelse en Duitse taal. Deze bevolking heeft nog een geraffineerde gastvrijheid wat maakt dat zowel investeerders als toeristen zich hier snel thuis voelen.


  4.Wereldberoemde keuken

  De Turkse keuken is, voor een groot deel het product van een rijke historische achtergrond die echt een smeltende pot van culturen is en door een oneindige verscheidenheid van vissen, vlees, groenten en fruit gesmolten waar vers het sleutelwoord is.


  5.Milieu


  6.Lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere landen


  7.Oppurtuniteiten om betere onroerende goederenprijzen te krijgen


  8.Hoge normen en kwaliteit

  Nieuwe constructies in Turkije vallen volledig onder de Europese bouwnormen. Een belangrijk aspect de dag van vandaag en een extra vertouwen naar koopkracht toe.


  9.Veiligheid

  Criminaliteit en misdaad zijn zeer laag in Turkije, in vergelijking met andere ontwikkelingslanden, dit betekent dat een koper/investeerder en zijn/haar activa die door internationale wetten veilig en beveiligt zijn..


  10.Een winstgevende investering


  Ook economisch een aantrekkelijk klimaat.Turkije groeit en bloeit!

  Turkije heeft een economische achterstand. Zo heeft het land een bevolking van 80 miljoen mensen (2012) of 1,15 % van de wereldpopulatie, België… heeft ongeveer 11 miljoen inwoners.

  Er zijn dus nog volop kansen in Turkije.

  Anderzijds neemt de bevolking in Turkije fors toe en is het aandeel van jonge mensen erg hoog. De economie groeit er in een hoog tempo. Steeds meer internationale organisaties kiezen daarom ook voor Turkije. Buitenlandse investeerders worden in Turkije met open armen ontvangen. Niet zo vreemd, gezien het feit dat de Turkse economie de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid.